До 16. октобра рок за пријављивање послодаваца за оспособљавање високошколаца

Из Министарства просвјете, науке и иновација подсјећају да рок за пријављивање послодаваца из приватног и јавног сектора за Програм стручног оспособљавања високошколаца истиче 16. октобра.

-Послодавци из приватног сектора пријаве подносе подручној јединици Завода за запошљавање Црне Горе -бироу рада према мјесту рада и преко портала електронске управе, док  послодавци из јавног сектора пријаве за учешће у Програму подносе Управи за људске ресурсе и преко портала електронске управе.

Право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство у одређеном нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање.

– Након електронске обраде пристиглих пријава послодаваца из приватног и јавног сектора, отпочеће пријава потенцијалних корисника за тринаести циклус Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем.

Циљ Програма је да допринесе смањењу незапослености младих, да олакша прелазак младих из свијета образовања у свијет рада, као и да пружи смјернице установама високог образовања у конципирању уписне политике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here