Веће плате за преко 15 000 просвјетара

На основу Закључака Владе Црне Горе, министарка просвјете, науке и иновација проф. др Анђела Јакшић-Стојановић потписала је данас са предсједником репрезентативног Синдиката просвјете Радомиром Божовићем измјенe и допунe Гранског колективног уговора за област просвјете.

-Усвојеним измјенама Гранског колективног уговора зараде за преко 15 000 запослених у просвјети ће се увећати у распону од кумулативно 17,4 % до 18,6  % у односу на јунске зараде, као што је и предвиђено Споразумом потписаним у марту између Владе Црне Горе и Синдиката присвјете.

-Наведено је еквивалентно увећању у износу од око 100 до 180 еура, а за наставно особље од 115 до 165 еура, у зависности од дужине радног стажа. Истичемо да ће увећање зараде за одређени број запослених износити 33 % због увећања минималне зараде за запослене са нижим нивоом квалификација са са 450 еура на 600 еура.

Како поручују, реализујући договорено Министарство просвјете науке и иновација и Влада Црне Горе показују озбиљност и одлучност да кроз побољшање статуса запослених у просвјети, испуне предуслове за остваривање циљева планираних у будућем периоду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here