Marinovićev film „Živi i zdravi“ svjetsku premijeru imaće na festivalu u Talinu

Film „Živi i zdravi“ scenariste i reditelja Ivana Marinovića iz Herceg Novog uvršten je u Glavni takmičarski program 27. međunarodnog Filmskog festivala  u Talinu. (Tallinn Black Nights Film Festival).

Ističući da ovogodišnja selekcija uključuje nova ostvarenja iz Evrope, Azije i Sjeverne Amerike, selektor Edvinas Pukšta navodi da ova dirljiva i eksplozivna crnogorska komedija nije samo o svadbi.

– Šarmantne tradicije ironično se mešaju sa strogim pravilima, autentičnim lokalnim pjesmama i ludim običajima u ludom okupljanju. Prigušene optužbe, skrivene želje i dobro poznate mane  raspiruju žestoki sukob između rođaka koji se mrze.

Ivan Marinović je vjerovatno jedini Crnogorac koji je sposoban da iz nesreće, jada, sebičnosti, zavisti, bolesti, alkoholizma i izopačenosti stvori tako duboko urnebesne situacije. Njegova debitantska komedija „Crna igla” proputovala je više od 50 festivala i uspostavila balkanski standard komedije. Vješto napisana farsa upliće impresivnu družinu talentovanih i nagrađivanih balkanskih bioskopskih zvijezda u vesele obrte, čudne pijane šale, nepristojne afere, apsurdne smicalice i igru lažnih osmeha, naveo je Pukšta.

Jedan od najvećih filmskih festivala u Sjevernoj Evropi „Tallinn Black Nights Film Festival“ biće održan od 3. do 19. novembra u glavnom gradu Estonije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here