Мариновићев филм „Живи и здрави“ свјетску премијеру имаће на фестивалу у Талину

Филм „Живи и здрави“ сценаристе и редитеља Ивана Мариновића из Херцег Новог уврштен је у Главни такмичарски програм 27. међународног Филмског фестивала  у Талину. (Tallinn Black Nights Film Festival).

Истичући да овогодишња селекција укључује нова остварења из Европе, Азије и Сјеверне Америке, селектор Едвинас Пукшта наводи да ова дирљива и експлозивна црногорска комедија није само о свадби.

– Шармантне традиције иронично се мешају са строгим правилима, аутентичним локалним пјесмама и лудим обичајима у лудом окупљању. Пригушене оптужбе, скривене жеље и добро познате мане  распирују жестоки сукоб између рођака који се мрзе.

Иван Мариновић је вјероватно једини Црногорац који је способан да из несреће, јада, себичности, зависти, болести, алкохолизма и изопачености створи тако дубоко урнебесне ситуације. Његова дебитантска комедија „Црна игла” пропутовала је више од 50 фестивала и успоставила балкански стандард комедије. Вјешто написана фарса уплиће импресивну дружину талентованих и награђиваних балканских биоскопских звијезда у веселе обрте, чудне пијане шале, непристојне афере, апсурдне смицалице и игру лажних осмеха, навео је Пукшта.

Један од највећих филмских фестивала у Сјеверној Европи „Tallinn Black Nights Film Festival“ биће одржан од 3. до 19. новембра у главном граду Естоније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here