Eф. Мартиновић: Помолимо се за мир у свијету

Главни имам за Боку и Будву Мехо еф. Мартиновић позвао је грађане Боке да се помоле за мир у цијелом свијету , али и за мир међу зараћеним странама у Израелу и Палестини. Саопштење преносимо у цјелости.

-Палестина је веома важна за муслимане јер с е у њој налази Јерусалим, прва кибла муслимана и мјесто Посланиковога а.с уздигнућа, ноћног путовања (мираџа). У Палестини се налази и џамија ел Акса која је трећа џамија по светости послије Кабе и  Посланикове џамије. Палестина је земља вјеровјесништва, земља успомена. Аллах је у Кур’ану на много мјеста описао берићетном говорећи о Абрахаму – Ибрахиму а.с. ОН каже  „И спасисмо и њега и Лута у земљу коју смо за људе благословили“ (ел Енбија 71).

Читавом свијету је потребна љубав, мир. Са том жељом да у светој земљи умјесто светог рата завлада свети мир са овог мубарек мјеста у овом мубарек дану упућујем искрене дове са свим присутним овдје вјерницима у Боко Которском заливу.
Аллаху Свемогући, оснажи нас да у времену неморала будемо морални, да у времену невјере имамо вјеру, да у времену лицемјерја будемо искрени и предани Теби, наведено је у поруци Главог имама за Боку Которску и Будву Меха еф. Мартиновића.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here