Општина продала земљиште на Жвињама

Општина Херцег Нови путем јавног надметања – аукције продала је данас око 23 000 квадрата земљиште на Жвињама за  1 146 000 еура.

Како је било наведено у јавном позиву катастарска парцела стављена је у продају због  изградње спортских објеката на Жвињама, у складу са Одлуком о утврђивању локације за постављање односно изградњу локалног објекта од општег интереса.

Начелница Дирекције за имовину и и предсједница Комисија за спровођење поступка продаје Општине Херцег Нови Јелена Поледица казала је да су два заинтересована учесника откупила аукцијску документацију, међутим у одређеном року предвиђеном јавним позивом стигла је само једна пријава.

-Имали смо једног учесника, тако да је непокретност продата по почетној цијени 1 146 000 еура. Аукција је оглашена успјешном. У року од 15 дана од закључења саме аукције неопходно је закључити уговор о купопродаји непокретности, а накнадни рок за исплату купопродајне цијене је 15 дана од закључења уговора о купопродаји, објаснила је Поледица.

Купац- инвеститор, како је наведено у јавном позиву, је обавезан да о свом трошку, у складу са Одлуком о утврђивању локације за постављање односно изградњу локалног објекта од општег интереса изгради и саобраћајницу. Рок за привођење намјени локације је пет година од закључења уговора.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here