ЖОК „Херцег Нови“ спреман за међународну сцену

Женски одбојкашки клуб “Херцег Нови” вечерас излази на међународну сцену. У шеснаестини Челенџ купа од 19:00 сати у Спортском центру Игало састају се са екипом „Тромсо“ из Норвешке. Реванш је на програму сутра у исто вријеме.

Након завршене полусезоне у Суперлиги са максимналним учинком и без изгубљеног сета, сада је на реду европски изазов за тренера Милорада Крунића. Спонзор Милан Иванишевић и Сања Јововић створили су предуслове за европску одбојку у граду ватерпола. Данас односно сутра прије подне предвиђени су термини за тренинге. У табору Црногорског лидера сви су оптимисти, а највише тренер Крунић:

-Стигли смо до онога зашто смо се дуго спремали. То је сусрети шеснаестине финала Челенџ купа са Норвежанкама. Познајемо екипу Тромсо њихове добре и слабе тачке. Вољели бисмо проћи јер у црногорској женској одбојци ни један клуб из Црне Горе није се нашао у другом колу. Ми ћемо се потрудити да Херцег Нови буде први клуб којем је то пошло за руком. Та прва међународна утакмица у Херцег Новом вјерујем да ће привући пажњу гледалаца и позивам их да нам буду вјетар у леђа да би изашли из два сусрета као побједници.

По квалитету , каже Крунић су изједначени.

-Мислим да може да одлучи домаћи терен наравно и подршка публике. Екипа која има више жеље и могућности да покаже свој квалитет биће побједник. Надам се да ће у друго коло овог такмичења екипа коју ја водим са клупе. Ови наши сусрети су један велики корак за црногорску одбојку и позицирање Херцег Новог на одбојкашкој мапи Европе. То је сваком граду у интересу и све ћемо урадити да тако буде, казао је пред вечерашњи први меч Крунић.

Велики оптимиста пред вечерашњи дуел и сутрашњи реванш је и капитен Татјана Бокан.

-Ово је једно лијепо искуство за наше дјевојке. Ја сам играла утакмице Лиге шампиона, али драго ми је што сам у прилици да предводим ову екипу. Ово је једна лијепа прича за Херцег Нови и Црну Гору. Не играју се сваки дан европски мечеви и ово је прилика да позовем све навијаче да дођу у Спортски центар и подрже нас да стигнемо до циља, а то је друго коло Челенџ купа, јасна је капитен Бокан.

-За вечерашњу међународну премјеру спремна је и средњи блокер Леа Бобан. Млада Ријечанка позива на опрезност и обавезу да цијела екипа буде на највишем нивоу.

-У ова два дана показаћемо шта знамо и колико можемо. Позивам и публику да нам да подршку јер ово је нешто ново за Херцег

Нови и сви ову шансу требамо да искористимо, рекла је Леа Бобан.
Побједника ових сусрета, у другом колу противник ће бити екипа из Белгије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here