Успјешно завршен сервис највеће јахте на свијету

default

Највећа јахта на свијету Блeк Перл (Black Pearl) напустила је недавно плутајући док компаније Адриатик 42 у Бијелој, након што је завршен њен сервис. Управо је ова мегајахта била прва која је сервисирана у овом јединственом објекту за ремонт и поправку највећих пловила на свијету.

Подсјетимо, Адриатик 42 званично је отворен 28. октобра. Уочи отварања, у плутајући док стигла је јахта Блацк Перл, а за њен сервис било је потребно 14 дана.

Своја искуства из Адриатик 42, те како су текле припреме сервиса за једну од најзахтјевнијих јахти у смислу ремонта, подијелили су капетан, менаџер и главни инжењер ове мегајахте. Како су навели, компанија Адриатик 42 показала је апсолутни професионализам и пуну посвећеност у реализацији врло захтјевног посла.

-Адриатик 42 је имао савршен распоред за нас, посебно у погледу нашег плана крстарења до краја године, јер ће Блек Перл, по први пут, пловити до Кариба. Имали смо јако добар састанак са тимом из компаније Адриатик 42, са Draj Doks (Drydocks World Dubai) менаџментом, који су до детаља дефинисали управљање пројектом на најбезбједнији начин. Адриатик 42 је све додатне радове успио да упакује у наш план, тако да није било продужења рокова, што је врло важно за нас и за тим, због предстојеће промјене временских прилика. Поред тога, цијена је за нас била врло повољна и атрактивна“, казао је менаџер јахте, Дерек Мунро.

Блек Перл је тројарболни једрењак, дуг 107 метара са модерним такозваним ДyнаРиг системом управљања једрима. Има три велика јарбола направљена од карбонских влакана. Из компаније Адриатик 42 поручују да је овакав импозантни пловећи објекат поново отворио нову, модернију и одрживију еру ремонта бродова у Бијелој.

-Част нам је што смо на самом почетку развоја Адриатик 42 сервисирали највећу јахту на свијету. Без сумње, то не би било могуће да иза свега не стоје концесионари PM Holdings LLC, односно компанија Investment Corporation of Dubai (ICD) и Drydocks World Дубаи. Ове компаније, у јахтинг свијету, синоним су за поузданост и најбољу могућу услугу, по највишим свјетским стандардима. Управо смо то пружили приликом сервиса Блeк Перл и показали зашто је Адриатик 42 заиста замајац за поновни развој јахтинг ремонта у Црној Гори, поручују из компаније.

Како су навели, ремонтне активности се настављају на новом броду, који је већ у плутајућем доку.

2 COMMENTS

  1. „јахта Блацк Перл“ nije najveća jahta na svijetu, nije čak najveća ni među jahtama na jedra.
    Među jahtama na jedra Black Pearl ima odlično treće mjesto, a rang lista je:
    1 „Sailing Yacht A“ 142,81 m
    2 „Oceanco Y721“ 127,00 m
    3 „Black Pearl“ 106,70 m

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here