Златну генерацију предшколаца свечано прате пут формалног образовања

Различитим програмима и активностима у вртићкој јединици Савина ЈПУ „Наша радост“ испраћају још једну, златну генерацију предшколаца.

Тамара Живановић, директорица установе каже да је имала част и привилегију да још једну генерацију испрати пут формалног образовања.

– Ово је златна генерација васпитне јединице Савина и имамо сваке године привилегију да сву дјецу из наше општине испратимо пут формалног овразовања у основне школе. Ово је златна генерација васпитне јединице Савина, али ништа мање нису златни малчишани генерације 2023/24. у осталим васпитним јединицама ЈПУ „Наша радост“ у Бијелој, Игалу и на Топлој, каже Живановић.

Сваке године је смјена генерација. Једна генерација иде, друга долази и чини се да ће поново бити актуелан проблем пребукираности.

– Између 200 и 350 дјеце годишње упише наше вртиће, најчешће су то дјеца јасличних група и имамо предшколске групе. Пребукиране су нам групе, међутим, кроз Стратегију развоја образовања каже се да сва дјеца која желе , пронађу своје мјесто у вртићу. Васпитни и медицински кадрови јесу оптерећени већ годинама уназад, али ми се заиста трудимо да та дјеца не осјете ту пребукираност са једне стране, а са друге стране да не изгубимо квалитет рада, наводи Живановић.

Постигнути резултати су сјајни, не само у овом тренутку, већ у свему што малишани раде у току једне васпитне године. На прагу љета, прилагодиће режим рада потребама дјеце и родитеља.

– И ове године изашли смо у сусрет родитељима, тако да ће у јулу и августу радити васпитне јединице Савина и Топла. Током распуста имаћемо неке грађевинске радове, тако да се ради у васпитној јединици Бијела. Сређиваће се кровови и дјечија купатила. Радиће се и у Игалу само на изградњи дјечијих купатила, казала је Живановић.

Током ове и наредне недеље биће организоване завршне припреме да на најљепши начин испрате Златну генерацију предшколаца. То је јавни час пред родитељима да их на најљепши начин испратимо у школу. У току последње недеље јуна за предшколце се организује излет до которског Акваријума, закључила је Живановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here