„ЖИВОТ НА ЛУШТИЦИ“ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ХЕРЦЕГНОВСКЕ И ТИВАТСКЕ ТО

????????????????

Туристичке организације Херцег Новог и Тивта успоставиле су сарадњу и покренуле низ активности у оквиру заједничког пројекта „Живот на Луштици”.
Пројекат се односи на развој панорамског пута и има за циљ повезивање полуострва Луштица у јединствену туристичку понуду гдје се на релативно малом простору могу доживјети бројне природне и културне разноликости овог бескрајно занимљивог полуострва. У првој фази овог пројекта израђена је туристичко-информативна мапа, а у наредном периоду слиједи фазни развој овог панорамског пута и то израда аудио водича у неколико језичких варијанти, израда сигнализације и видиковаца.

За четвртак, 18. новембра, планиран је први промотивни догађај. За представнике медија и туристичких агенција биће организован обилазак панорамског пута “Живот на Луштици”, уз пратњу водича, те представљање нове туристичко-информативне мапе што ће додатно допринијети развоју туристичке понуде како Тивта и Херцег Новог тако и цијеле Црне Горе.

Други догађај биће одржан у суботу, 20. новембра, када је планирана организована пјешачка тура по полуострву Луштица, стазом Радовићи-Бабунци-Тићи-Жањице. Дужина стазе је 11,3 километра, стаза је у категорији „лакших“ за пјешачење, а предвиђено вријеме шетње је око три сата.

Превоз до полазне и од последње тачке је организован а за све учеснике обезбијеђени су освјежење и маренда. Како је последња тачка плажа Жањице за храбрије учеснике изазов ће свакако представљати купање у мору у ово доба године.

Окупљање и почетак пјешачења је код Дома културе у  Радовићима (ресторан Слога) у 09:30 . Из Херцег Новог и Тивта је организован превоз до Радовића. Полазак са Дубраве у Херцег Новом је у 8:15, а из Тивта са аутобуског стајалишта код зграде Општине у 9:00. Број мјеста је ограничен, а пријављивање за учешће је могуће у термину од 7:00 до 15:00 на број телефона 067 344 429 за заинтересоване са подручја Тивта, односно на број 031 350 820 за учеснике из Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here