Живковић младима: Будите увијек своји

Парламентарни избори 2023

-Немојте никада себи дозволити да вам један једини дан буде несадржајан. Увијек радите у животу оно што вас испуњава и немојте никада да радите ништа на силу. Радите ствари које вас чине срећним и у чему ћете бити срећни”, подијелио је Данијел Живковић, носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада” своје животне ставове и своја животна начела невезана за политику и свој професионални позив.

Он се у предивној и срдачној атмосфери јуче састао са младим људима са којима је разговарао о њиховој позицији у друштву, значају образовања и даљег усавршавања као и самој њиховој перспективи и будућности како на личном тако и на професионалном плану.

Том приликом млади су в.д. предсједнику ДПС-а указали на своја мишљења поводом актуелне ситуације у којој се друштво налази, саопштили своје бриге и виђенја како би се садашња криза могла успјешно превазићи.

-Наша средина је склона стигматизацији, али ви будите своји и тежите да остварите оно што желите. Немојте да протраћите живот у нечему што вас не испуњава, да будете незадовољни и да у том незадовољству испуњавате своје вријеме. Прије свега немојте да бирате факултете или да имате неки избор занимања који вас не испуњава. Ако видите да вас не испуњва напустите то и оријентишите се на то што вас интересује. И током посла, ако вас посао не испуњава па и ако ту имате сигурну егзистенцију, напустите тај посао идите даље тражите неки други. Тако је и у љубави, тако је и у браку и у свему другом. Немојте дозволити никад ништа да радите што вас неће испунити. То је суштинска животна порука и животна лекција коју бих ја себи прије свега упутио са 22-23 године мени који данас имам 35 година, дао је Живковић свој пријатељски савјет младима.

На крају они су заједнички закључили да држава мора да ради на стварању претпоставки како би се младим људима створили основни предуслови да искористе свој потенцијал и таленат што ће несумњиво довести до њихове боље и сигурније перспективе али и боље будућности наше државе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here