Забава за све узрасте у Портоновом – дешавања сваке седмице до краја августа

У Портоновом су и овог љета припремили богат програм догађаја за све госте и посјетиоце.

Јун ће бити препун дешавања, док ће љетња сезона бити обиљежена највише концертима. Директорица маркетинга и комуникација у Портоновом, Адријана Хусић, казала је да ће јун бити јако занимљив у Портоновом и да се надају лијепим временским условима, јер од 9. до 11. крећу са четвртом регатом Бокешка острва, која је сада већ традиционална и наслања се на интернационалну регату из маја.

Сваког викенда у јуну, у сарадњи са Портонови Beach клубом на Виста тргу одржаваће се DJ сесије на отвореном. Савршена прилика да се опустите, плешете и уживате уз пулсирајуће ритмове талентаованих локалних DJ-ева. Наступи почињу у 20:30. 15. јуна на Тргу у насељу посјетиоце ће уживати уз JazzCat DJ-а.

Прве у низу овог љета  “Портонови дјечије игре” ће се одржати 24. јуна у Централ парку. Игре без граница представљају посебну димензију забаве за малишане узраста 4 до 12 година који су подијељени у двије категорије, са специјално припремљеним игрицама за ову прилику. Малишани ће се тимски надметати и покушати да побиједе супарничку екипу у комбинацији традиционалних и модерних групних игара, а можете их пријавити на овом линку.

У суботу, 24. јуна ће се обиљежити и буђење љета уз још једну спортску авантуру. У организацији Триатлон клуба Херцег Нови моћи ћете учествовати у шетњи или трци од Портоновог до видиковца 1. мај. Пријаве се налазе на линку.

За љубитеље умјетности, у галерији Пизана у Портоновом ће од 16. јуна до 5. јула бити отворена изложба познате црногорске умјетнице Соње Ђурановић “Хербаријум”. Соња је дипломирала на Факултету ликовних умјетности на Цетињу и свој таленат показала у разним независним и колективним изложбама. Члан је Удружења ликовних умјетника Црне Горе од 1997. године, а њен рад обећава да ће бити изузетно искуство за публику. Ова је друга изложба овог љета у галерији Пизана након успјешнице “WonderCon Sneak preview Montenegro”, а након ње планиране су и изложба Ђурђице Ђурић и других умјетника.

– Посебно нас радује ширење модне понуде, и отварање престижне мулти-бренд радње. Позната по својим луксузним брендовима и трендовској одец́и, ова мулти-модна продавница ц́е бити повод за нове приче и дешавања. Уз врхунске брендове као што су BOTTEGA VENETA, DOLCE&GABBANA, BRUNELLO CUCINELLI, LOEVE, ETRO, TODS, HOGAN, MISSONI, RENE CAOVILLA и STUART VEITZMAN, ово је искуство куповине које нец́е жељети да пропусте посјетиоци Портоновог – најавила је Хусић.

Концерти који нас очекују овог љета у Портоновом

Традиционално, наступом Мјесне музике Ђеновићи у Портонови марини 5. јула почиње сезона љетњих концерата. Након успјешног концерта прошле године, враћају се с репертоаром безвременских класика и свјежих обрада које ће сигурно одушевити публику. Под диригентском палицом Бранка Рајачића, одржаће незабораван наступ уз сплет омиљених хитова.

13. јула планирани су концерти и наступи на свим трговима у Портоновом. На Вистра тргу посјетиоце ће забављати DJ, на Тргу у насељу ће наступити дуо гитара Срђан Булатовић и Дарко Никчевић, док ће посјетиоци на Марина тргу ће заплесати уз латино звуке. Дан касније, 14. јула публика на Марина тргу ће пјевати хитове уз регионалну звијезду Нину Бадрић, а 15. јула на Марина порменади посјетиоце ће уживати уз популарни бенд Детоур.

Свакодневне DJ сесије на Виста тргу, 16. јула ће употпунити локални бенд ВИС Тетра.

Трибуте бендови са симфонијским оркестрима двије популарне групе стижу у Портонови овог љета и наступаће пред публиком на Марина тргу. Dancing Queen – ABBA Symphonic Tribute Show долази у Портонови 21. јула гдје нас очекује невјероватна забава уз познате хитове ове шведске групе, док ће 5. августа, публика уживати уз QUEEN SYMPHONY SENSATION, који ће изводити култне нумере легендардног рок бенда. Улаз за посјетиоце ова два концерта је бесплатан.

Први пут ове године, реномирани азербејџански музичар, Shahriyar Imanov, одржаће концерт на Виста тргу 22. јула. Овај дуго очекивани концерт обећава да ће бити изузетно искуство за музичке ентузијасте, јер Shahriyar хипнотише публику очаравајућим мелодијама традиционалног азербејџанског инструмента, тар.

Винско вече које се у јулу организују у Портоновом сваке године привуче пажњу великог броја посјетилаца, а ове године, 29. јула, публика ће уз више од 30 излагача који ће представити своје производе уживати и у музици Јелене Томашевић. Дан касније, у недјељу 30. јула, публика ће уз музику и стихове уживати у перформансу Ивана Босиљчића и бенда, под називом “Наше вече”.

Након великог успјеха који су постигли широм свијета у Портонови 12. августа стижу и Barcelona Gipsy balKan Orchestra. BGKO инспирацију налази у ширем музичком жанру – балканској музици – која представља спој музичких традиција и мултиетничке културе која превазилази своје географске границе.

За више информација можете контактирати events@portonovi.com.

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here