Зима 2024: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, током дана и ноћи, на сјеверу слаба до умјерена, а у јужним и централним предјелима умјерена до јака киша. На сјеверу ујутру по котлинама магла. Вјетар мјестимично умјерен до појачан јужни и југоисточни. Јутарња температура ваздуха од -3 до 9, највиша дневна од 5 до 15 степени.

ЦЕДИС

Из Црногорског електродистрибутивног система – за данас нису  планирана  искључења струје.

Аутобуски саобраћај

На херцегновску Аутобуску станицу стигао је  Банбус из Београда, очекују Озлем из Лесковца, Јадран експрес из Београда, Ниш експрес из Ниша, Ленс из Суботице и Ласту из Београда. За Београд је у 7:00 отишао Озлем, у 8:35  Лалатовић вози за Сарајево, у 9:30 полази Божур ка Дубровнику, па у 11:10 Јадран експрес (Котор) за Дубровник, у 12:10 Југопревоз за Требиње и остали према устаљеном реду вожње.

Телефон за информације 321 225.

/////////////////////////////////////

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду у 11:15, 15:20 и 15:25 и ка Истанбулу у 10:25 и 12:50. Са Подгоричког аеродрома планирано је 17 летова, од чега пет ка Београду у 7:50, 14:30, 17:40, 20:45 и 21:30, три ка Истанбулу, те летови за Будимпешту, Берлин, Сабиха Гокцен, Гданск, Дортмунд, Меминген, Краков, Милан и Варшава

////////////////////////////

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Учеснике у саобраћају очекују углавном мокри коловози и мјестимично смањена  видљивост. Дуж клисура и усјека скрећу пажњу на појаву ситнијих одрона. Возачима савјетују опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја.

До 01. априла обавезна je пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила   на путевима гдје је то назначено сигнализацијом, без обзира да ли на том путу постоје зимски услови. Када на осталим дјеловима и дионицама пута који нису обухваћени Наредбом постоје зимски  услови, на возилу морају бити пнеуматици  на свим точковима. Минимална дубина шаре на газећој површини пнеуматика који се користе у овом периоду је 4 мм.

На ауто путу посједовање зимске опреме законски је обавезно за све врсте возила.

На дионицама гдје се изводе радови измијењен је режим вожње, а обавезно је поштовање постављене сигнализације.

На маг.путу Никшић-Вилуси, на дионици Никшић-Кусиде  до 31.03.2024.године саобраћај ће се обустављати за све врсте возила у терминима од 09.00 до 11.00 и од 14.00 до 16.00 сати. Недељом нема обустава саобраћаја.

На магистралном путу М-1 Липци-Котор у мјесту Доброта због изводјења радова на адаптацији тротоара саобраћај се обавља једном траком наизмјенично на мјесту изводјења радова.

На аутопуту се саобраћа без измјена у режиму саобраћаја.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима, која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањања мањих кварова и најмање једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234999, 063 239987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here