Одржана Фешта на Шкверу: музика, риба и вино „За све гуште“

Фото: Звездана Кујовић

Уз пјесму клапе Стари капетан, рибу, вино и приганице, вечерас се фештало „За све гуште“ на Шкверу, у оквиру једног од програма 55. Празника мимозе који је раније био одгађан због лошег времена.

Отворена улица – фешта на Шкверу окупила је и вечерас велики број послетилаца, казала је у име Секретаријата за културу и образовање, Олга Пејовић.

-Фешта на Шкверу је већ традиционални програм Празника мимозе. Мјештане и госте забавља клапа Стари капетан која поред клапске изводи и музику других жанрова, тако да посјетиоци имају прилику да уживају у њиховом богатом репертоару, казала је Пејовић и додала да су се чланице Удружења жена Баошићи потрудиле да припреме послужење.

Пејовић је истакла да су у Секретаријату за културу и образовање задовољни овогодишњим програмима и бројем посјетилаца Празника мимозе.

-Прилично је богат и садржајан био овогодишњи Празник мимозе и поред културног у понуди су били забавни, спортски и дјечији програми. Нажалост, због лошег времена је одложена Цвјетна поворка која је била планирана за сутра, али ћемо обавјестити јавност када ће она бити одржана, казала је Пејовић.

Чланице НВО Фешта – Удружење жена Баошићи, припремале су послужење на  лицу мјеста, казала је  Борка Дамјановић.

-Припремиле смо приганице, роштуле, пржену рибу… Све су то аутентични, бокешки производи. Ми смо навикле на пучке феште, нама је увијек лијепо. Испржено је 60 кг рибе, има и другог послужења, биће за сваког посјетиоца довољно, казала је Дамјановић и истакла да су пучке феште традиционални и најпосјећенији програми Празника мимозе који је ове године био испуњен различитим програмима.

Подсјећамо, због најаве обилних падавина за суботу и недељу, 9. и 10. март, одгођени су планирани програми за викенд.

Фото: Звездана Кујовић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here