Јадран поражен у Савони у првој утакмици осмине финала Еврокупа

Фото: ПВК Јадран

Ватерполисти Јадрана нису положили овогодишњи први наступ у Еврокупу. Синоћ у Савони против истоименог италијанског суперлигаша доживјели су пораз у првом мечу осмине финала другог по реду европског такмичења. Савона је славила са 16:10 (3:2, 4:3, 3:3, 6:2), па Мартину Гардашевићу и саиграчима треба чудо да би стигли у четврфинале.

Лоша посљедња четвртина је скупо коштала изабранике Петра Радановића. Добро су се црногорски шампион држао три четвртине, повео је преко Јована Вујовића и Василија Радовића са 2:1, али је Савона добила први период игре са 3:2. Стријелци су били Бруно, Рицо и Роки. У другој четвртини , Савона је водила 4:2, Јадран стигао до 4:4. Савона је водила са 7:4, а Јадран почетком треће четвртине стигао до 6:7.а онда у последњи 8 минута утакмице Богдан Ђурђић и саиграчи су се разиграли, појачали ритам и казнили серију грешака Јадрана, и стигли до 16:9, а Василије Радовић је у финишу утакмице смањио на 10:16.

Ни пред утакмицу Јадран није важио за фаворита, а сада су тотални аусајдери након пораза од шест голова разлике. За 15 дана у Требињу биће домаћин, јер балон на Шкверу не задовољава услове за одигравање европских утакмица. У херцегновском тиму најбољи је био Василије Радовић са четири, Дмитри Холод је постигао два, а по гол Јован Вујовић, Иван Нагајев, Матија Сладовић и Матеј Чарај. Најефикаснији у саставу Савоне, били су ВалентиноРицо са четири, Богдан Ђурђић са три, Лоренцо Бруни и Николо Роки са по два гола.

Реванш утакмица на програму је 23. марта.

Остали резултати клубова из региона у овом такмичењу БВЦ-Црвена Звезда 13:11, Југ-Вашаш 12:11 и Приморје – Динамо Тбилиси 8:7.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here