Одбојкашице Херцег Новог славиле у градском дербију против Албатроса

Одбојкашице “Херцег Новог” су оправдале улогу фаворита и у градском дербију у првој утакмици 16. кола Супер лиге синоћ славиле резултатом 3:0 (25:11, 25:20, 25:18) против “Албатроса”.

Одлично су “гошће” отвориле први сет и повеле 15:4. Албатрос се није снашао и лидер је брзо дошао до резултата 23:11 па је “Албатрос” освојио први сет 25:11.

У другом сету када је “Херцег Нови” играо већином са другом поставом па је од самог почетка било доста неизвесније. Албатрос се држао до 10:13 а она су се Ралитса Василева и саиграчице одлијепиле на 20:15 аса нових пет поена разлике, на на крају, су преломиле други сет који је поново отишао у корист “Херцег Новог”.

Трећи сет је био уједначен до резултата 12:15, када су гошће везале четири поена и створиле осјетну разлику.

Домаће играчице губиле су током читавог сета у наставку, али су успјеле да се приближе на 16:20, међутим, у завршници сета  Херцег Нови je појачао и узео наредних пет поена, која су им донијела побједу .

У редовима побједника бриљирала је капитен Ралитса Василева са 19 поена,  а пратиле су је Дарија Чабоненко са 11 и Оксана Јакушина са 10 освојених поена. Остале поене за екипу Милорада Крунића су освојиле: Марија Воногова и Диана Балаи по 7, Дијана Вуковић 5.  Екипа “Албатроса” имала је 16 грешака. На другој страни Марија Ваљаревић и Каролина Пидхурска са по 6 поена биле су најефикасније у редовима Албатроса. Пратиле су их: Викторија Положеветс са 5, Таша Трајковић 3 и Анита Мирковић 2 поена. Екипа “Херцег Новог” имала је 27 грешака.

У наредном 17 колу Супер лиге “Херцег Нови” дочекује “Будућност”, а Албатрос гостује “Јединаству “ у Бијелом Пољу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here