Зима 2024: Сервисне информације

Пријеподне промјенљиво облачно уз краће сунчане интервале, средином дана наоблачење, а током ноћи мјестимично киша, углавном, у западним предјелима. Послијеподне и током ноћи умјерен до јак, понегдје на ударе и веома јак јужни вјетар. Јутарња температура ваздуха од 0 до 9, највиша дневна од 8 до 17 степени.

ЦЕДИС

За данас нема најављених планских искључења електричне енергије, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

Измјена режима саобраћаја

Због радова на путу ка Мојдежу и данас ће од 9 до 17 часова бити забрањен саобраћај од раскрснице за Сушћепан до Ратишевине.

Подсјећамо, на путу ка Мојдежу у току је уклањање каменог насипа изнад локалног пута због чега долази до повремених измјена режима саобраћаја.

У периодима забране мјештани могу користити путни правац ка Суторини, преко Тијесног кланца, саопштили су из Секретаријата за комуалне дјелатности.

Аутобуски саобраћај

На херцегновску Аутобуску станицу стигли су аутобуси Виена из Модриче, Озлем из Лесковца, Банбус из Београда. Очекују долазак аутобуса превозника Блуе Лајн из Новог Сада, Јадран експреса из Београда, Ниш експреса из Ниша, Божура из Суботице, Југопревоз Гацко из Требиња и Ленса из Суботице. Око 11:30 очекују долазак Ласте из Боеграда. За Београд је у 7:00 отишао Озлем, у 8:35  Лалатовић вози за Сарајево, у 9:30 полази Божур ка Дубровнику, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, у 12:10  Југопревоз за Требиње. Први поподневни полазак Трансјуга за Београд и остали превозиници возе према устаљеном реду вожње.

Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду у 7:55, 13:00 и 15:20 и два за Истанбул у 8:00 и 12:50. Са Подгоричког аеродрома планирано је пет летова за Београд, два за Истанбул и два ка Бечу, те Риму, Лондону, Сабиха Гоцкен и Љубљани.

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Учеснике у саобраћају очекују мокри и клизави  коловози. Видљивост је смањена мјестимично по котлинама.Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетују максимално опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја.

До 01.04.2024. године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови. Kада на осталим дјеловима и дионицама пута, који нису обухваћени Наредбом, постоје зимски услови (снијежне падавине,снијег, лед или поледица на коловозу) на возилу морају бити пнеуматици за зимску употребу на свим точковима.

На ауто путу посједовање зимске опреме законски је обавезно за све врсте возила.

 

За вријеме снијежних падавина забрањен саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном сигнализацијом.

ДО 08.01.2024 ГОДИНЕ НЕЋЕ ДОЛАЗИТИ ДО ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА НА ДРЖАВНИМ ПУТЕВИМА. РАДОВИ ПОЧИЊУ 09.01.2024. ГОДИНЕ. Поштовање постављене саобраћајне сигнализације је обавезно.

На аутопуту се саобраћа без измјена у режиму саобраћаја.

Апелују на возаче да возе опрезно у складу са ограничењима брзине и уз држање прописаног растојања између возила.

Интензитет саобраћаја је умјерен .

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањање мањих кварова и најмање  једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је градјанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234999, 063 239987.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here