Зима 2024: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима претежно сунчано, уз умјерену облачност у јутарњим и ноћним сатима. На сјеверу ујутру или пријеподне повећана облачност, понегдје са слабим падавинама, током дана сунчани периоди, у ноћи ново наоблачење које ће мјестимично условити снијег. Вјетар мјестимично умјерен до јак сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 16 степени.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због санације дијела трасе доњег приобалног пута у близини мула „Војводића“ у Ђеновићима, до сриједе, 31. јануара забрањен је саобраћај за све врсте возила од скретања за насеље „Сун виллаге“ до мула „Војводића“.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у земљи саобраћа се по претежно сувим коловозима, а у вишим предјелима мјестимично је могућа појава поледице. На дионицамакоје пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а видљивост је мјестимично смањена. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се осам саобраћајних незгода у којима је једна особа задобилла лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 15 летова, а четири су за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 15.15 и у 22.05. Три лета су за Истанбул, а остали су за: Меминген, Берлин, Гдањск, Сабиху Гокен, Дортмунд, Будимпешту, Краков и Милано. Из Тивта данас пет летова, а три су за Београд; компаније “Аir Serbia” у 11.15 и у 15.20, а “Аir Montenegro” у 15.25. Преостала два лета су за Истанбул, у 10.25 и у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Оzlem tours” из Лесковца и “Банбус” из Београда, а следеће очекују: “Јадран експрес” из Београда, “Blue line” из Новог Сада, “Божур” и “Ленс” из Суботице и “Ласту” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here