Зима 2024: Сервисне информације

Промјењиво облачно, у јутарњим сатима уз повећану облачност мјестимично киша, а првенствено у сјеверним предјелима и сусњежица и снијег. Током дана углавном суво вријеме и сунчани интервали. У ноћним сатима ново наоблачење, које ће мјестимично условити кишу. Вјетар у јутарњим сатима понегдје умјерен до појачан, на ударе на југоистоку и јак, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 1 до 14 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Учеснике у саобраћају очекују  углавном претежно мокри и клизави коловози, а због ниских температура у вишим предјелима има поледице. По котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост, а на дионицама које пролазе кроз усјеке појачана је опасност од одрона. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17  саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.30, 15.15 и у 20.10. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Меминген, Сабиху Гокен, Дортмунд, Будимпешту, Беч и за Милано. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; “Аir Serbia“ за Београд у 11.50 и у 15.20, и “Аir Montenegro” у 15.25. Први лет је за Истанбул у 10.25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Божур” и “Транс-југ” из Београда, а следеће очекују: “Ленс” из Новог Сада, “Royal travel” из Ниша, “Blue line” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња и “Royal travel” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 „Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here