Три Бокељке на селекторовом списку

Од петка у Подгорици трају завршне припреме женске јуниорске одбојкашке репрезентације Црне Горе за прву рунду Зонских квалификација за Европско првенство, које је на програму од 23. до 27. јануара у Анкари.

Селектор Младен Миладиновић окупио  је 16, од 20 позваних дјевојака  које су почеле припреме за утакмице са репрезентацијама Србије и Грчке у групи Б, док су у групи А Турска, Румунија и Косово. На припрема се из бокељских клубова налазе примачи сервиса Лара Јововић, члан ЖОК “Херцег Нови” и Анастасија Анђелић члан “Академије” (Тиват), и либеро Ксенија Крунић (“Академија”), док је изостала Јелена Бијеловић из ЖОК “Албатрос”, због рехабилитације након повреде.

Слектор Младен Миладиновић је свјестан да их очекује тешка група.

-Желим да се захвалим дјевојкама што су се одазвале позиву и појавиле на припремама у Подгорици. Због малих проблема са прехладом са нама није једна играчица, али надам се да ће за пар дана и то да се среди. Оно што нас очекује је тешка група, јако такмичење против изузетно добрих селекција. Покушаћемо кроз овај период припрема да се што боље спремимо и да се прикажемо у што бољем свјетлу на самим квалификацијама, поручио је Миладиновић.

Селектору Миладиновићу у раду помажу помоћни тренери Срђан Црнојачки (ЖОК “Херцег Нови”) и Лука Богојевић (ЖОК “Будућност).

Црна Гора је слободна првог дана турнира, док ће се 24. јануара састати са Грчком, а дан касније игра са Србијом.

Пласман на U20 Европско првенство из 1. рунде Зонских квалификација избориће пет побједника турнира. У 2. рунди квалификација из BVA може играти пет репрезентација. Турнири друге рунде на програму су од 4. до 7. априла, а жреб ће бити у фебруару.

Домаћини Европског првенства 2024. у конкуренцији јуниорки, играчице до 20 година (2005. годиште и млађе), су Бугарска (мјесто ће накнадно бити одређено) и Ирска, односно Даблин, од 5. до 17. августа.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here