Зима 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно са дужим сунчаним интервалима. На сјеверу, током пријеподнева, по котлинама магла или ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 6 до 15 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима, и уз мјестимично смањену видљивост. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. До 9. јануара неће долазити до тоталних обустава саобраћаја на државним путевима. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима је једна особа, нажалост, погинула, а четири особе су задобиле лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 14 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30 сати, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 7:50, 15:15 и у 20:00 сати. Три лета су за Истанбул, два за Беч, а остали су за Луксембург, Манчестер, Милано и Меминген. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:00 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 16:00 сати. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 11:00.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни сат и по, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Цијене превоза су непромијењене, а мјеста има довољно у оба разреда. Локални возови саобраћају редовно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Божурови“ аутобуси са Пала и из Београда, затим „Транс-југ“ из Београда, „Лазаро“ из Бања Луке и „Viena tour“ из Модриче. Следеће очекују „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша, „Jadran line“ из Крагујевца, „Јадран експрес“ и „Blue line“ из Новог Сада, па „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње. „Божур“, који је возио сваког другог дана за Источно Сарајево у 21:00 сат, након вечерашњег поласка до даљњег укида ту линију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here