Распоред божићних богослужења и налагања бадњака

Православни вјерници и други који поштују Јулијански календар 7. јануара прослављају Божић, један од најрадоснијих хришћанских празника, као успомену на дан рођења Исуса Христа.

Из Црквене општине Топаљско – херецегновске обавијештавају православне вјернике о распореду божићних богослужења и налагања бадњака.

На Бадњи дан 6. јануара света литургија биће служена у 9:00 сати у црквама Светог Спаса на Топлој, Светог Архангела Михаила на Белависти, Рођења Пресвете Богородице у Мојдежу и Светог Архиђакона Стефана на Каменом.

Налагање бадњака биће организовано код цркве Свете Варваре на Мокринама у 15:00 сати, затим код цркава Светог Спаса у Мојдежу и Светог Архиђакона Стефана на Каменом у 16:00, код цркве Светог Архангела Михаила на Белависти у 18:00 и код цркве Светог Спаса на Топлој у 20:00 сати.

На Божић 7. јануара, света литургија у поноћ ће бити служена у црквама Светог Спаса на Топлој и Светог Архангела Михаила на Белависти, у 7:00 сати у цркви Светог Ђорђа на Топлој, а у 9:00 сати у црквама Светог Спаса на Топлој и Светог Архангела Михаила на Белависти.
Вечерња служба ће у цркви Светог Спаса почети у 17:00, а у цркви Светог Архангела Михаила у 18:00 сати.

У недељу, 8. јануара, на Сабор Пресвете Богородице у 9:00 сати биће служене свете литургије у црквама Светог Спаса на Топлој, Светог Архангела Михаила на Белависти и Свете Тројице у Ратишевини.

У понедељак, 9 јануара, на празник Светог Архиђакона Стефана, у 9:00 сати ће бити служена света литургија у цркви посвећеној овом свецу на Сушћепану, а вечерње службе почеће у 17:00 сати у цркви Светог Спаса на Топлој, односно у 18:00 сати у цркви Светог Архангела Михаила на Белависти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here