Дом здавља Херцег Нови добио ново санитетско возило

Херцегновски Дом здравља добио је ново санитетско возило. Ријеч је о савременијем и модернијем превозном средству за пацијенте, које ће значајно олакшати рад ове здравствене установе.

Новим комбијем обновљен је возни парк, који је до сада бројао четири возила, казао је за РТХН Дарко Сијерковић, шеф техничке службе Дома здравља Херцег Нови.

-У последње двије-три године показала се изузетна потреба за новим возилом, посебно за вријеме короне, када су наша возила прелазила у просјеку скоро 30 000 до 40 000 километара годишње. Прије короне је то било укупно око 160 000 – 170 000 километара, да би прошле године то било око 260 000 километара. По километражи на тим возилима може се процијенити колико су била преоптерећена, а имали смо укупно четири возила – два већа и два мања.

Ново возило омогућиће бржи и сигурнији транспорт пацијената из нашег града до свих важнијих здравствених установа у држави.

-Ово возило ће доста помоћи да се растерете већ постојећа возила, као и наше возаче који свакодневно превозе пацијенте и веома су оптерећени, да тако велики број километара прелазе са модернијим, снажнијим и боље опремљеним возилом. Оно може благовремено и раније да дође до одређене дестинације него ова друга возила, а имаће и савременију опрему за наше потребе попут дефибрилатора, ЕКГ-а и респиратора. Није баш опремљено као возило хитне помоћи, јер то није ни потребно, али опремићемо га свим што је неопходно да би наши пацијенти нормално дошли до болница и одређених здравствених центара. Обнављањем возног парка је настављена добра пракса из претходних година, поручио је Сијерковић.

Вриједност новог возила је нешто преко 47 000 еура, а средства су обезбиједили Министарство здравља и Дом здравља Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here