Зима 2023: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима промјенљиво облачно, пријеподне уз више сунчаних интервала, а на сјеверу, умјеререно до потпуно облачно. Вјетар понегдје умјерен, а на приморју и појачан сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 15 степени.

ЦЕДИС

Данас ће без струје, од 8:00 до 16:00 сати, бити: Мојдеж, Тијесни кланац, Кулиновићи. Сутра, 26. јануара, од 9:00 до 11:00 сати, струју неће имати Становчићи, Камено.

Аутобуска станица

Аутобуски саобраћај се одвија по реду вожње, нема кашњења ни у доласцима ни у поласцима, а мјеста углавном има. Увијек је веће интересовање за полазак ка Београду, Новом Саду и Суботици па је потребно карту обезбиједити на вријеме. Локални саобраћај одвија се по уобичајеном распореду. Перонска карта је 2 еура.

Контакт телефон дежурних на шалтеру аутобуске станице је 031 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са тиватског аеродрома данас ће прво реализовати лет ка Истанбулу у 10:55, потом и три ка Београду у 11:50, 15:05 и 16:00 сати. План летјења са подгоричког аеродрома је измјењен и отказана су, за сада три лета, први јутарњи ка Београду, док су у потпуности отказани данашњи доласци и поласци ка Берлину и Љубљани. У току је чекирање за лет ка Београду у 8:30, Истанбулу у 9:00, а током дана реализоваће и поласке ка Мемингему, Бечу, Милану, Барселони, Атини, Лондону.

АМСЦГ

У нижим предјелима се саобраћа углавном несметано, а у вишим предјелима на сјеверу возаче очекују мокри и клизави коловози. Учестали су одрони па је неопходна додатна опрезност на дионицама које воде дуж ријечних токова, клисура и усјека. Савјетујемо опрезну вожњу прилагођену временским и саобраћајним условима.

Магистрални пут Плужине-Шћепан поље је отворен за саобраћај за путничка возила, а камиони пролазе уз пратњу сњегочистача.

На путном правцу Рожаје-Кула-Пећ саобраћај је у прекиду за све категорије возила.

Због одрона на регионалном путу Р-13 Колашин-Матешево саобраћају само путничка возила и возила до 3,5т.

Магистрални пут Подгорица-Колашин преко Платија отворен је за све категорије возила.

На магистралном  путу Шавник-Жабљак пуштен је саобраћај за путничка возила.

На регионалном путу Мојковац-Ђурђевића Тара, у мјесту Добриловина, саобраћај у прекиду за све категорије возила.

Интензитет саобраћаја је умјерен на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, а осам је задобило лакше повреде.

Детаљније на 19807.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here