Зима 2023: Сервисне информације

Претежно облачно са кишом, мјестимично пљускови, на југу понегдје и грмљавина, а у вишим планинским предјелима углавном снијег и сусњежица. Понегдје умјерене или обилне падавине. У поподневним сатима у јужним и дијелом централним предјелима постепен престанак падавина и дјелимично разведравање. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера, у јутарњим сатима умјерен до појачан, источни и југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 1 до 12 степени.

ПУТЕВИ У ЗАЛЕЂУ
Након што је јуче кратко био затворен саобраћај ка Врбању, снијег је очишћен и сви путни правци у залеђу Херцег Новог су проходни, али је обавезна употреба зимске опреме, упозоравају из Секретаријата за комуналне дјелатности. Екипе за одржавање и механизација су јуче читав дан, као и у току ноћи, чистили и посипали ризлом дионице под снијегом. Путеви су проходни, али је неопходна опрезна вожња и зимска опрема.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, на југу пада киша, а у вишим предјелима на сјеверу снијег. Видљивост је мјестимично смањена, и учестали су одрони, па се савјетује опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу. На магистралном путу Рожаје – Беране у мјесту База због одрона је за све категорије возила обустављен саобраћај и преусмјерава се на локални пут. Магистрални пут Плужине – Шћепан поље је отворен за саобраћај за путничка возила, а соло камиони пролазе уз пратњу сњегочистача. На путном правцу Рожаје – Кула -Пећ саобраћај је у прекиду за камионе са приколицом. Због одрона на регионалном путу Р-13 Колашин – Матешево саобраћају само путничка возила и возила до 3,5т. Магистрални пут Подгорица – Колашин преко Платија отворен је за све категорије возила. На магистралном путу Шавник – Жабљак пуштен је саобраћај за путничка возила. На регионалном путу Мојковац – Ђурђевића Тара у мјесту Соколовина обустављен је саобраћај за све категорије возила. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 11 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 15:15 и у 20:00 сати. Два лета су за Истанбул, а по један за Љубљану, Атину, Беч и за Лондон. Из Тивта данас само два лета „Аir Serbia“ за Београд у 8:00 и у 15:20.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Јуче послијеподне је успостављен Жељјезнички саобраћај између Колашина и Подгорице, који је био у прекиду због квара на контактној мрежи. Брзи воз из Београда јутрос касни 50 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:15. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Божур“ и „Трансј-југ“ из Београда, и „Viena tour“ из Модриче. Следеће очекују „Jadran line“ из Крагујевца, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, па „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here