ЗИМА 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Умјерено до потпуно облачно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, а у вишим планинским предјелима, на сјеверу, у јутарњим и ноћним сатима са снијегом. Знатно више падавина у поподневним сатима и током ноћи, а мјестимично се очекују умјерене до обилне количине. Вјетар умјерен и јак, на ударе и веома јак, понегдје и олујне јачине, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха 3 до 15 степени.

СТРУЈА

Из Црногорског елекродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај одвија се по реду вожње. У Херцег Нови су јутрос стигли Банбус из Београда у 5:56 и Озлем из Лесковца у 6:56.

Редом вожње предвиђени су поласци ка Београду: Озлема који је кренуо у 7, Банбус полази у 16 и Ласта у 21; за Сарајево Лалатовић травел у 8:35, за Суботицу Божур у 17:40.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома за Београд данас је планиран један лет у 8:20 сати.

Са подгоричког аеродрома за Београд планиран је, такође, један лет у 15:15, поред тога планирани су летови за Истанбул у 9:05 и Беч у 15:00.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Брзи воз на релацији Бар – Београд саобраћа сваке вечери. Полазак је у 19, док је повратак из главног града Србије у 21:10.

АМСЦГ

Саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима. Услијед пораста температура и топљења снијега из Ауто-мото савеза упозоравају на учестале појаве одрона, као и на повремено јаке ударе вјетра. У вишим планинским предјелима могући наиласци на поледицу. Возачима се савјетује опрезна вожња и поштовање правила саобраћаја.

За вријеме снијежних падавина забрањен саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Лепетани-Тиват до 5. фебруара, због прикључења општине Херцег Нови на регионални водовод, промјењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни, а долази и до повремених прекида не дужих од 15 минута.

Улазак и излазак путника из Црне Горе обавља се преко граничних прелаза непрекидно током 24 сата свакодневно, осим преко граничних прелаза Вуча на путном правцу Рожаје-Тутин и граничног прелаза Метаљка на путном правцу Пљевља-Чајниче који се обавља у периоду од 7 до 19 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here