„Жена из Порто Пима“ вечерас на ХАПС-у

У оквиру пратећег програма ХАПС-а, „Жена из Порто Пима“,у копродукцији Театра Fort Forno-Bale и “Упалимо рефлекторе“ Нови Сад, биће изведена вечерас у Дворани „Парк“.

Представа је инспирисана истоименом књигом прича познатог италијанског књижевника Антониа Табукија. Базирана на стварним догађајима ова монодрама води нас на Азонска острва, на којима је аутор привремено живио и упознаје са животима тамошњих становника.

Главни лик, фадо пјевач у једном клубу у Порто Пиму, а некадашњи ловац на китове, који нам уз музику казује своју несрећну љубавну причу, отјелотворен је маестралном глумом Југослава Крајинова, првака драме Српског народног позоришта из Новог Сада.

Представа премијерно је играна у јуну 2022. године у Истри, на Бембо фесту – фестивалу малих форми у Балама, након чега су услиједила бројна гостовања па је у јануару 2023. године отворила сцену Битеф студија, мале сцене Битеф театра.

Милош Латиновић, књижевник који је у овом дјелу видио потенцијал за позоришни  комад и режирао га, након премијере: „посебан, а врхунски догађај, необичан у односу на актуелност театра, сериозан у избору простора и дуго памтљив када је елемент казивања у питању.“

Уз сјајног Југослава Крајинова у представи на ХАПС-у је гитариста Ненад Петковић, а тајанствени човјек са шеширом, познаће га само познаваоци позоришних  прилика у Новоме, најавиће репризу комада на, за сада, тајној локацији.

Улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here