Земљотрес однио прву жртву у Стоцу  

Фото: Trebinjelive

Преминула је тешко повријеђена дјевојка из Стоца, у јачем земљотресу који се десио синоћ  у 23 часа и 7 минута са епицентром на 19 км источно од Стоца у Босни и Херцеговини, преноси  портал Требиње лајв (Trebinjelive).  Дјевојка Е. С. (1994), је у тешком стању довезена из Стоца у кантоналну болницу у Мостару.

Јачина овог земљотреса у хипоцентру (жаришту) износила је 5.5 јединица Рихтерове скале, на дубини од 22 км, што одговара епицентралном интензитету од VI-VII степени Меркалијеве скале (МЦС).   Након првог земљотреса, у Херцеговини је забиљежено  преко 30 земљотреса слабијег интензитета.

Најјачи је био јутрос у 4.20, који је имао јачину 4,4 степена по Рихтеру. У 2.59 забиљежена је јачина 4,3 степена, у 2.02 био је јачине 2,6 степени, а у 1.55 јачина му је била 2,9 степени по Рихтеру. Епицентри свих земљотреса били су у близини Стоца.

Само неколико минута након првог, забиљежен је и земљотрес јачине 3,1 степен по Рихтеру. Његов епицентар је био 23 километра југоисточно од Невесиња на дубини од два киломера, пише РТРС.

Око сат времена касније догодио се још један потрес на овом подручју. Према подацима ЕМСЦ-а био је јачине 3,9 степени. Епицентар посљедњег потреса је био 18 километара сјевероисточно од Стоца на дубини од 10 километара.

Подсјећамо, да је  потресао и Херцег Нови, а како преносе медији Дубровник, Требиње, Мостар и друга подручја у региону.   

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here