Прољеће 2022: Сервисне информације

У пријеподневним сатима умјерено до потпуно облачно, понегдје са кишом, у послијеподневним сатима у већем дијелу земље престанак падавина и смањење облачности, а на југу и разведравање. Вјетар углавном слаб до умјерен, најчешће јужних смјерова. Јутарња температура ваздуха  до 13, а највиша дневна  до 21 степен.

Измјена режима саобраћаја

На магистрали на Топлој изнад цркве Вазнесења Господњег постављени су семафори којим је регулисан саобраћај током извођења радова на санацији клизишта.Саобраћај је измјењен са двосмјерног на једносмјерни, тако да се на овој дионици магистрале одвија неизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

У циљу растерећења саобраћаја на тој дионици магистрале надлежни апелују на возаче да у правцу Мељине-Игало користе улицу Орјенски батаљон, а у правцу Игало-Мељине Његошеву улицу.

Дежурства за празнике

Поводом  Васкршњих празника службе и органи управе у Општини Херцег-Нови  неће радити до уторка, 26.априла. Празнични дан је  и Понедељак,а Васкрс православни вјерници прослављају  сутра, у недељу.   

Све  комуналне проблеме грађани  могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством  Кол  центра 19800. 

ЦЕДИС

Током  Васкршњих  празника – у свим дијеловима обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система.

Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Паркинг сервис бесплатно

Паркинг сервис Херцег Нови д.о.о.   не обавља наплату паркирања у граду, до уторка, 26. априла до седам часова. Не раде ни  канцеларије Друштва Паркинг сервис Херцег Нови.    

Трговачки ланци радно    

Како сазнајемо у продавницама мјешовите робе, маркетима и тржним центрима потрошачима неће бити на услузи у недељу, која је, иначе, нерадни дан.

 Аутобуска станица

До 7:00 часова у наш град су стигли аутобуси превозника Озлем из Лесковца, Банбус из Београда, а очекују Јадран експрес из Београда, Блуе лајн из Новог Сада, Божур из Суботице, Југопревоз из Требиња и Ласту из Београда.   Отишао је Озлем ка Београду, данас саобраћа Лалатовић  за Сарајево, Јадран експрес за Дубровник креће у 11:10, Југопревоз за Требиње у 12:10 и остали према реду вожње. Мјеста има у свим правцима. Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас планирана четири лета ка Београду у 8:00, 8:30, 11:50 и у 15:20.  Према Тел Авиву планиран је лет у 11:10, док је отказан други лет ка овом граду у 19 часова.  Са Подгоричког аеродрома  реализован лет у 7 часова ка Бечу, за Београд отказан лет који је планиран у 8:20, док је други  лет за овај град  у 8:25. Данас ће летити ка Болоњи, два ка Истанбулу и Парису, те Дортмунду, Лондону, Вроцлаву, Бечу, Београду, Будимпешти, Лиону, Кракову и Загребу.    

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа се због кише по мокрим коловозима.  Дуж клисура и усјека  упозоравају на ситније одроне.  На дионицама, гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације.

Због празника на државним путевима на којима се изводе радови  до 26. априла  неће бити тоталних обустава саобраћаја . Радови ће се изводити уз  поштовање привремене саобраћајне сигнализације гдје су могући застоји не дужи од 15 минута.

До 01. јуна због извођења радова на санацији клизишта на магистралном путу М-3 дионица Дебели Бријег- Мељине на Топлој, одобрава се промјена режима саобраћаја  са двосмјерног на једносмјерни.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here