Жељко Дабовић и Слађана Пејовић најбољи на Портонови Новогодишњој трци

Новљан Жељко Дабовић наставља серију одличних резулта на атлетским такмичењима. Члан подгоричке „Спарте“ побједник је  прве трке у Новој години на вечерас одржаном одржаноj Portonovi NewYear’s Run 2023.

На такмичењу које су  организовали Триатлон клуб „Херцег Нови“ и Портонови ризорт у мушкој конкуренцији стазу дугу 5 километара Дабовић је претрчао за 16 минута и 16 секунди. Други је био Марко Каваја из ТК „Ловћен” са Цетиња  – 16:46, а трећи Драган Јовановић из ТК “Котор” са временом  19:6. Четврти је био Денис Воробjев ПК „Субра“ са временом 19:10, а одличан резултат  – 12. мјесто у мушкој конкурецији  остварио је 60-огодишњи Негован Станковић из ТК „Херцег Нови“ са временом 20:48.

У женској конкуренцији најбржа је била Слађана Пејовић из АК „Никшић“ са временом 18:52,  што је било треће вријеме у укупној конкуренцији, друга је Рускиња Екатарина Савкина  – 19:30 што је седмо мјесто у укупној конкуренцији, и трећа Андреа Валеска Кораћ из ТК „Херцег Нови“ са временом 21:29 што јој је укупном пласману донијело одлично 20. мјесто.

Иако стаза није била баш лака, трка је била инспиративна, казао је за РТХН побједник, Жељко Дабовић.

-Драго ми је што сам наставио серију одличних резултата и у Новој  години. Конкуренција је била жестока и на трци коју су чиниле двије етапе од по 2,5 километра није било нимало лак. Посебна инспирација је било такмкичење под рефекторима и захваљујем организаторима на заиста лијепо осмишљеном надметању. Ово је за мене био је лијеп почетак пред велика такмичења и у Риму у  марту  и другим градовима  гдје планирам да учествујем и  са поносом проносим име мог  Херцег Новог, поручио је послије трке за наш портал Жељко Дабовић .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here