ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ СПРЕМАН ДА ОДГОВОРИ НА ИЗАЗОВНУ ЕПИДЕМИОЛОШКУ СИТУАЦИЈУ

Министарство здравља, у сарадњи са свим домовима здравља, болницама и Клиничким центром Црне Горе, због новонастале епидемиолошке ситуације и значајне трансмисије Омикрон соја, приступило је реорганизацији рада КОВИД центара, али и осталих здравствених установа, у циљу заштите здравља грађана.

Како је наведено у саопштењу генералне директорица Директората за здравствену заштиту Др Слађане Ћорић, процес рада здравствених установа реорганизован је и у свим градовима у Црној Гори, у складу са тренутним епидемиолошким дешавањима, са посебним акцентом на зимске туристичке центре Жабљак и Колашин, гдје се очекује прилив туриста.

Епидемиолошка ситуација је, као и у цијелом свијету, озбиљна и захтијева додатни опрез, али црногорски здравствени систем ће свим својим капацитетима, као и до сада, бити у служби грађана, како би сви имали доступну и правовремну здравствену заштиту.

Још једном апелујемо и позивамо све грађане да предстојеће празнике проведу у својим домовима, поштујући епидемиолошке мјере и на тај начин допринесу смањењу ширења вируса у популацији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here