ПРИПРЕМА ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА РАСПИСИВАЊЕ ТЕНДЕРА ЗА РЕГИОНАЛНИ РЕЦИКЛАЖНИ ЦЕНТАР

У Никшићу је јуче одржан први састанак Координационог тијела које у првој половини наредне године треба да припреми документацију за расписивање тендера за изградњу Регионалног рециклажног центра за општине: Никшић, Шавник, Плужине, Жабљак, Котор, Тиват, Будва и Херцег Нови .

Како информишу из Општине Никшић, проблем одлагања отпада ријешиће се изградњом рециклажног центра за осам општина, који ће бити на територији те општине. Депонија Мислов до треба да буде санирана, а ради се о пројекту који та општина ради са Министарством капиталних инвестиција.

Према ријечима Секретара за комуналне дјелатности, екологију и енергетски ефикасност Општине Херцег Нови, Василија Сеферовића, у наредном периоду је потребно осмислити модел по којем ће се општине удружити и успоставити Регионални рециклажни центар и извршити анализу количинског састава комуналног отпада за сваку општину. План је да се састанци одржавају два пута мјесечно, почевши од фебруара 2022. године.

Детаљне анализе депоније ће показати постоји ли и у којој мјери могућност извлачења електричне енергије, закључено је на првом састанку Координационог тијела, објављено је на фб страници Општине ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here