ЗБОГ ИНФЕКЦИЈЕ РЕДУКОВАН БРОЈ ЉЕКАРА У ДОМУ ЗДРАВЉА

У Дому здравља Херцег Нови у порасту је број обољених медицинских радника, од четвртка су инфициране још двије докторице из састава изабраних тимова, као и двије медицинске сестре.

Епидемиолошка ситуација налаже неодложно доношење мјера за заштиту здравствених радника ЈЗУ Дом здравља Херцег Нови, саопштено је из кабинета в.д. директора ове здравствене установе др Горана Комара

Оваква ситуација налаже доношење слиједећих одлука и сугестија:

  • Затварање ЈЗУ Дома здравља за услуге прописивања рецептура путем непосредног присуства пацијената.
  • Уобичајене терапије поручивати телефонски и електронски на већ  саопштене бројеве.
  • Пацијенти који гравитирају амбулантама докторе Миљковић и др Кривокапић треба да се обраћају на фиксни број Дома здравља  – локал 110, а остали на познате мобилне бројеве изабраних тимова у за то одређеном периоду.
  • Из Дома здравља моле за стрпљење код остваривања рутинских услуга, јер ће се за њих чекати дуже.

ЈЗУ Дом здравља привремено затвара амбуланту уролога, а офталмолог ће радити за хитне случајеве, док ће пулмолог и даље радити.

– Молимо пацијенте да и сами своја потраживања ка лабораторији Дома здравља сведу на најмању могућу мјеру  и рационалне оквире. Налазимо за сходно да нарочито нагласимо да грађани са сумњом на КОВИД инфекцију у првим данима од појаве симптома не долазе на тестирање у КОВИД амбуланту јер брзи антигенски тест у томе периоду није валидан. Треба сачекати 4-5 дана – истиче се у саопштењу.

Укућани обољелих од ЦОВИД инфекције који немају или примећују благе симптоме обавезни су да спроводе мјере изолације и не треба да долазе у КОВИД амбуланту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here