Завршница радова на регулацији потока Немила

Радови на регулацији потока Немила биће завршени током викенда. Рјешавањем проблема изливања овог потока биће спријечене поплаве, због којих су минулих година многи мјештани овог дијела града трпјели велике материјалне штете.

Инжeњер Мирко Мишковић је за РТХН рекао да је на хидро-техничком каналу урађена армирано бетонска конструкција.

-Конструкција је дужине 60 метара на мјесту постојећег пропуста који није имао моћ да прими комплетну воду са слива Немила. Радио се армирано бетонски елемент, а дио се радио на лицу мјеста због близине трафостанице, која се налази на дијелу канала. Успјешно је завршена и улазна муљна јама и на излазном порталу је рађено 11 метара отвореног корита. У току су завршни радови, изведени су ивичњаци саобраћајнице и тротоара, хумузирање комплетног дијела и сијање траве, казао је Мишковић.

Радови су, како наводи, протекли без већих проблема.

-Трудили смо због грађана да једна трака пута увијек буде отворена, по могућности и двије. Када смо имали бујичне воде, успјешно смо их санирали и одржали. Надамо се да ће канал сада моћи да прими све поплавне таласе на том дијелу потока и да ће проток канала бити довољан да прихвати сву воду са атмосферског и бујичног тока потока Немила, закључио је Мишковић.

Санација корита бујичног потока Немила у Мељинама започета је 25. фебруара, а пројекат вриједности око 200 хиљада еура финансирала је Управа јавних радова.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here