Завршено 14. Свјетско клупско првенство у риболову

Свечано је синоћ у Бијелој затворено 14. Свјетско клупско првенство у спортском риболову из усидреног брода, чији је домаћин и организатор био Савез за риболов на мору Црне Горе.

Најбоље три екипе су „Ленза Емилиана тубертини“ из Италије са 21 236 бодова, „Зубатац“ -Задар (Хрватска) са 20 386 и француска екипа „Халеутс“ са 15 762 бодова.

Медаље је побједницима уручио делегат Међународног савеза за риболов Карлос Винагре, а пехаре предсједник Савеза са спортски риболов на мору Црне Горе Младен Ростовић.

Пригодне плакете је добило свих 14 екипа, а уручене су и захвалнице свим спозорима који су помогли одржавање Свјетског првенства. Свечаном затварању присуствовали су министар спорта и младих у Влади Црне Горе Василије Лалошевић и потпредсједник општине Мирко Мустур.

Министар Василије Лалошевић је рекао да су Црна Гора, односно Бока и Хецег Нови показали све своје љепоте што је потврдило и ово првенство и дружење у Бијелој. У име ФИПСА, првенство је затворио Карлос Винагре и позвао учеснике такмичења да дођу 2023. године у Португалију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here