Завршени ископи, ускоро изливање темељнe плоче за нову Аутобуску станицу

Изградња нове Aутобуске станице тече планираном динамиком. Завршени су ископи, а прије изливања темеља неопходан је геолошки извјештај о стабилности тла.

Како за РТХН прича директор Агенције за изградњу и развој, Александар Ковачевић, геолошки извјештај би ускоро требало да стигне, након чега ће бити започета конструкција објекта Аутобуске станице.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој

– Очекујемо током следеће седмице наставак радова, односно изливање насипа и почетак изградње темељне плоче – најавио је он.

Ковачевић информише да радови протичу без непредвиђених ситуација.

– Можемо бити позитивно изненађени динамиком радова. Мислили смо да ће ископи трајати дуже, тако да за сада нисмо пробили ни један рок – наводи Ковачевић.

Тендер за за приступну саобраћајницу је затворен, а како наводи Ковачевић, радове ће изводити исти извођач који гради Aутобуску станицу, фирма Ентекст.

– Још није дефинисан надзорни орган, чим то дефинишемо, увешћемо извођача у посао. Извођач је исти који ради на аутобуској станици, тако да не ремети било какав ток ни синхронизацију радова – казао је он.

Подсјећамо, нова Аутобуска станица са пратећим садржајима заузимаће површину од око 30.000 квадратних метара. Предвиђена је као цјеловита функционална зона, коју чине зграда терминала, пратећи приземни анекс пословно-комерцијалног садржаја, манипулативни простор за аутобусе, приступна улица са припадајућим паркингом, објекат пратећег пословног садржаја и одржавања са  паркингом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here