Завршени инфраструктурни радови у рејону око школе на Топлој

Јавна расвјета на дијелу пута иза ОШ „Дашо Павичић“ пуштена је у рад и прије планираног рока. Простор око школе и вртића је сада на знатно безбједнијем нивоу, а сигурности дјеце допринијело је и планско увезивање ове васпитно образовне установе са аутобуским стајалиштем на магистрали, на којем је постављена и јавна чесма.

Како је саопштено из локалне управе, завршен је дио пројекта јавне расвјете уз игралиште школе које је до сада било у мраку, а у наредним данима планиран је и наставак како би био освијетљен и дио пута између школе и вртића на Топлој.

Пројекат је иницирао Секретаријат за комуналне дјелатности уз сагласност ОШ „Дашо Павичић“, а укупна вриједност радова које изводи Комунално стамбено је 10 000 еура. На овај начин повећана је безбједност ђака, пјешака али и имовина два васпитно-образовна објекта.

Из локалне упрабе подсјећају да је претходно постављена и сигурносна ограда дуж школског игралишта које је до сада било необезбјеђено.

Ново аутобуско стајалиште на Топлој у функцији је од понедељка, од јуче је оплемењено и јавном чесмом, информише директор Агенција за изградњу и развој Херцег Новог Александар Ковачевић.

– Потреба да се постављају јавне чесме је увијек присутна јер су свима од користи у сваком периоду године, не само љети када су високе температуре. Овим је комплетиран пројекат изградње аутобуског стајалишта, тачније преостаје још само садња цвијећа и пузавице који ће оплеменити потпорни зид, како би био постигнут и естетски ефекат – казао је он.

На траси новог тротоара од стајалишта до семафора постављена је и заштитна ограда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here