7. World Music festival – Тиват овог викенда постаје свијет у малом

Фестивал свјетске музике, односно 7. издање Тиват World Music festival, биће одржано од петка 8. до недеље 10. септембра на више локација, а публици доноси веома богат програм.

Фестивал традиционално отварају млади музичари из Музичке школе Тиват на стејџу „Гумно – Пине“ у петак 8. септембра у 18:00 сати. Након отварања програм се сели на бину под називом „Горња Ластва“ на којем ће у 19:00 бити уприличен отворени округли сто на тему „Музика Природа Човјек“ са панелистима из области културе и умјетности из Црне Горе и региона.

Након ове панел дискусије, на истој локацији, наступиће бенд Heart Flame из Словеније. Бенд ће пренијети терапеутске звуке и позитивне вибрације. До Горње Ластве је обезбијеђен бесплатан превоз из Тивта и назад након наступа.

На главном стејџу „ДТВ Партизан“ од 21:30 сати наступиће аргентински танго бенд Chimi Chango, послије наступа бенда публика ће уживати у милонги, на којој ће музику бирати танго инструкторка Ди Џеј Алма.

Други дан фестивала почиње на стејџу „Гумно – Пине“ на којем ће наступити словеначки бенд Срчани Пламен (Heart Flame), након овог наступа посјетиоцима ће се обратити звукотерапеут Само Шинцек.

Након тога програм се на главну бину „ДТВ Партизан“ на којој ће наступити црногорски састав Ансамбл Тоћ са клапом Јадран који ће направити сјајну атмосферу и увертиру за наступ шведског бенда Tibble Transibiriska.

Трећи дан фестивала почиње такође на стејџу  „Гумно – Пине“, а наступиће ученици из Музичке школе Тиват.

Послије овог наступа програм се наставља на стејџу „Горња Ластва“ на којем ће наступити црногорски састав Сара Јововић квартет уз госте из Берлина. До Горње Ластве је обезбијеђен бесплатан превоз из Тивта и назад након наступа.

На главном стејџу „ДТВ Партизан“ од 20:30 сати наступиће бенд Funktastic Coalition из Србије, а након њих руски worldmusic бенд Карелиа.

Сви догађаји су бесплатни, а за додатне информације заинтересовани могу писати на instagram и facebook страници @tivatworld.

– Ове године успјели смо да фестивал вратимо на онај колосјек који је био у старту замисљен. Вишесмјерна комуникација различитих култура, која је срж схватања умјетности, тако да имамо квалитетне саставе из Црне Горе, региона и свијета, а Тиват за вријеме трајања фестивала, постаје свијет у малом – поручили су организатори фестивала добитника награде Wild Beauty Award 2019. за најбољу манифестацију у Црној Гори.

Радио телевизија Херцег Нови је медијски спонзор World Music festival-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here