Завршен Васкршњи турнир, манифестација која његује слогу и племенитост

Проглашен је побједник Васкршњег турнира који се игра трећу годину за редом у нашем граду. Братсво Спона из Херцег Новог подигло је побједнички пехар изборивши резултат  3-0 против Братства Св. Симеона Мироточивог из Берана. Турнир, на коме је учествовало 16 екипа,  организовала је  Српска православна омладина и црквена општина Топаљско староградска, у циљу обнављања  манастира у Јасеновцу.  

Добар одзив и и организацију истакао је и  Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови, која је покровитељ догађаја.  

-Васкршњи турнир нас сабира око спорта, позивајући да славимо и његујемо племенитост, слогу и заједништво. Манифестације попут ове подстичу на дружење, међусобно поштовање и снажење веза међу људима, због чега су оне потребне нашој заједници.  Херцег Нови као једина општина која носилац Ордена Светог Саве првог реда, и ове године је са задовољством подржала организацију Васкршњег турнира, потврђујући да вас у нашем граду увијек чекају добри домаћини, казао је Катић честитајући свим учесницима на показаном труду и срчаности.

Овогодишњи турнир посвећен је jасеновачким новомученицима,  чија је свијетла жртва светионик православној омладини, истакао протојереј Никола Тодоровић.  Он је поручио да српски народ не треба да се стиди имена и презимена ни благослова Светог Саве.

-Да се  поносимо једни другима, да поштујемо једни друге, да величамо једни друге, да буде благослов и радост нашем Косову и Метохији, српским земљама,  нашем Јасеновцу, та непреболна  туга која нема утемељење сем  у утемељењу васкрсења Христовог која је нада у боље сутра и нашој лијепој Црној Гори и свим земљама, поручио је Тодоровић. 

У току ревијалног дијела уручене су  медаље у знах захвалности за подршку, предсједнику Општине Стевану Катићу,  министру савјетнику у Амбасади  Републике Србије у Црној Гори, Мићу Роговићу, учесницима као и другим појединцима који су дали допринос да се овај догађај осмисли и реализује. Одличје је примила и вокална солисткиња Даница Црногорчевић, која је извела пјесму „Рано Моја“ посвећену Светим новомученицима јасеновачким.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here