ЗАВРШЕН НАЈЗАХТЈЕВНИЈИ ДИО ПОСЛА У КОТОБИЉУ

На путу Мељине Петијевићи у мјесту Котобиљ завршен је већи дио посла али је и даље на снази забрана саобраћаја овом дионицом. Из компаније Брив Констракшен, која санира оштећену дионицу пута, најављују завршетак комплетног посла до средине новембра када се очекује и нормализација саобраћаја.

Како нам је казао  инжењер Мирко Мишковић завршена је армирано бетонска конструкција, која се састоји  од армирано бетонске греде са лијеве стране која је причвршћена и подржана анкерима који су ињектирају у стјенску масу.

– Са десне стране армирано бетонска конструкција ослоњена је на ред шипова који се налазе на осовинском размаку пет метара, чија је дубина преко 20 метара. Изнад армирано бетонских шипова налази се наглавна греда, а армирано бетонска конструкција сачињена је од низа попречних греда на пет метара и армирано бетонске плоче од 35 центиметара.

Тренутно су у току радови на извођењу бетонских ригола, припреме за израду хидроизолационог слоја и асфалтних слојева.

-Уколико нам вријеме дозволи у наредном периоду, а то је половина новембра, планирамо да завршимо све радове, а тада ће  бити пуштен саобраћај преко овог санираног дијела клизишта. 

Технологија радова приликом бушења шипова се морала прилагодити условима на терену, али све смо успјели да урадимо онако како смо планирали.

-Временске прилике су нам продужиле трајање неких радова, али смо у складу са већ уговореном динамиком успијели завршити армирано бетонске радове. Уколико буде додатних радова косина то ћемо морати да  радимо у периоду када добијемо одобрење, казао је Мишковић.

Подсјећамо, оштећења на дионици у мјесту Котобиљ, појавила су се недуго након пуштања у саобраћај пута Херцег Нови – Требиње.  У дужини од 65 метара дошло је до улегнућа услијед дјеловања подземних вода. У више наврата је рађена санација, али то није дало резултате.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here