Затражено консултативно саслушање о пројекту Монтросе

Одбор за туризам, пољопривреду, екологију и простоно планирање организоваће консултативно саслушање у вези арбитражног поступка који је покренуо конзорцијум који чине Нортстар (Northstar) и Иквест Капитал Лимитед (Equest Capital Limited) против државе Црне Горе, због пропале реалозације пројекта изградње луксузног туристичког комплекса Монтросе на полуострву Луштица.

Саслушање ће због хитности бити организовано у што скоријем року, а на предлог председника Одбора др Дејана Ђуровића.

Др Дејан Ђуровић, председника Одбора

– Предлажем консултативно саслушање на коме би добили детаље информације у вези пројекта градње луксузног туристичког комплекса Монтросе, на полуострву Луштица. На саслушање би смо позвали министра државне имовине и министра туризма, предсједнике општина Херцег Нови и Тиват и заштитницу имовинско-правних интереса државе – казао је он.

Др Ђуровић је подсјетио да је арбитражни поступак започет пред Судом за међународну арбитражу у Лондону.

– Врло лако се може догодити да нас овај пројекат коштаа 100 милиона еура. За те паре могли смо реновирати све вртиће, школе и домове здравља у Црној Гори. Због овакив уговора, остаћемо без реновирања свих вртића, школа и домова здравља – истакао је др Ђуровић.

Током премијерског сата, премијер Милојко Спајић је, управо на питање др Ђуровића, казао да није у могућности да предвиди вриједност одштетног захтјева, јер тужилац у одштетном захтјеву тражи и изгубљену добит, а коју у накнадном поступку треба да утврди вјештак финансијске струке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here