Проширена листа лијекова за карцином дојке

Илустрација

Влада Црне Горе је на данашњој сједници усвојила ревидирану Листу лијекова. Ревизијом је укључено 11 генеричких лијекова за које већ постоји паралела на Листи, шест нових лијекова  који се до сада нијесу налазили на Листи, а проширене су индикације за два лијека.

Проширењем индикација омогућиће се лијечење пацијенткиња обољелих од троструко негативног карцинома дојке, које до сада нису имале одговарајућих терапијских опција, као и лијечење пацијената који су обољели од карцинома плућа. Нови љекови, који се до сада нијесу налазили на Листи лијекова, користиће се и у терапији болести гастроинтестиналог тракта, сниженог раста код дјеце и редовну имунизацију становништва.

Нова Листа лијекова донесена је у складу са новом одлуком Министарства здравља о чешћим ревизијама медикамената што доприноси већој инклузивности и актуелности терапије.

Циљ доношења Листе лијекова је стварање услова да се здравствена заштита одвија на што ефикаснији и рационалнији начин, уз обезбјеђивање савремених, безбједних, квалитетних и ефикасних лијекова на терет средстава Фонда за здравствено осигурање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here