Матурски плес за крај средњошколског образовања

Фото: Вук Илић

Матуранти СМШ “Иван Горан Ковачић” данас су на главном градском тргу, плесали матурски плес, кадрил и тако се придружили вршњацима у градовима широм наше државе и Европе. Уз звуке Штраусове композиције “Слијепи миш” плесало је 130 ученика у наранџастим и тегет мајицама  а неизоставни дио кореографије били су и кишобрани и пиштаљке.

Матуранте је поздравуила секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало а умјесто традиционалног говора, уз жеље да остваре своје жеље и снове, прочитала је пјесму Пабла Неруде „Забрањено је“.

 

Директорица СМШ „Иван Горан Ковачић“  Љиљана Карановић казала је да су матуранти данас завршили редовну наставу а ову генерацију је оцијенила добром и успјешном.

-Могу само да им пожелим једну добру енергију, да увијек улажу себе и у своје знање и да да буду мудри. Ми се видимо поново 25. маја, када ће бити наш традиционални дефиле. Лијепо је што ће ове године матурски дефиле бити на Дан младости, казала је Карановић.

Херцегновски матуранти дио су овог пројекта од 2008. године, када је оборен Гинисов рекорд у највећем синхроном плесу са 27. 040 учесника. Гинисов рекорд је оборен и 2011. године када је било 33.202 плесача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here