Заједничким дјеловањем можемо постићи циљеве очувања животне средине

Владимир Мартиновић, министар туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера

Свјетски дан заштите животне средине треба да нас подсјети на важност свакодневних напора за заштиту природних ресурса и подизање свијести о еколошким изазовима с којима се суочавамо, поручио је Министар туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Владимир Мартиновић.

-Министарство туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера се кроз свакодневне активности, пројекте, као и законе које предлаже и који су усвојени, труди да осигура одрживу будућност за будуће генерације. Неопходно је да сви будемо укључени, јер једино заједничким дјеловањем можемо постићи циљеве очувања животне средине и унапређења квалитета живота. Влада и Министарство препознали су очување екологије као битан приоритет и наставиће да пружају подршку иницијативама које доприносе заштити природе и подстичу еколошку свијест у друштву, додао је Мартиновић.

Министарство је са грађанима, невладиним организацијама и заинтересованим институцијама организовало низ активности и акција како би подигло свијест о важности очувања природних ресурса и промовисало одговорно понашање према животној средини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here