OO Права ЦГ: Ускоро тендер од 4,9 милиона за реконструкцију постројења и колектора

Директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Херцег Нови и предсједник Одбора Праве Црне Горе Херцег Нови Милан Зарић, упутио је саопштеwе у којем је најавио комплетну реконструкцију постројења у Мељинама и колектора, након тендера од 4,9 милиона, који ће расписати Управа за капиталне пројекте,

Зарић је овим поводом изјавио:

-У Друштву за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре предузете су неопходне активности на постројењу за пречишћавање отпадних вода, како би спремно дочекали сезону. Оно што је веома важно је то да је кренуо третман добрих бактерија по пумпним станицама и да ускоро креће третман на самом постројењу отпадних вода. Дакле, то нам је гаранција да се прошла година не може поновити, а да ће ова година по том питању бити боља од свих претходних. Компанија „Добре Бактерије“ је једина компанија која је дала гаранцију да неће бити непријатних мириса у Мељинама и дуж ривијере, као што је било ранијих година.

Оно што је веома битно је то да ће доћи и до комплетне реконструкције постројења, која ће се десити након тендера, који ће расписати Управа за капиталне пројекте, а у вриједности од 4,9 милиона, захваљујући ономе на чему смо инсистирали прошле године када смо са инжeњерима компаније „Водинг 92“ израдили акциони план, а од октобра кренули у израду идејног пројекта на основу којег се сада расписује тендер. Морам да нагласим да сам оптимиста иако процеси спорије иду. Сва опрема која је тендером предвиђена биће потпуно нова.

Имајући у виду претходна искуствам, не смије бити бојазни да ће овај тендер пропасти, односно да ће радови бити лоше изведени. Када бисмо то дозволили, онда бисмо били или за Доброту или за Спуж. До тога не смије доћи и не може да дође. То нећемо дозволити и надамо се да ће до следећег љета бити готова реконструкција, ако све буде ишло по плану.

Паралелно са реконструкцијом постројења започињемо припремне радове како бисмо од септембра расписали тендер за реконструкцију колектора. Реконструкција колектора се мора завршити прије реконструкције постројења отпадних вода у Мељинама, наведено је у саопштењу.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here