За викенд ухапшено 48 возача због вожње под дејством алкохола

Саобраћајна полиција је у данима викенда на црногорским путевима евидентирала 65 саобраћајних незгода, у којима је пет особа задобило тешке, а 23 особе лаке тјелесне повреде.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су поднијели 152 прекршајне пријаве, издали 1.085 прекршајних налога, одузели 19 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Због управљања возилом под дејством алкохола саобраћајна полиција је слободе лишила 48 возача, 12 у Подгорици, девет у Никшићу и седам у Бару.

Службеници Станице полиције Шавник су у мјесту Војник зауставили возило којим је управљао И.П. (34) из Никшића, гдје је прегледом возила пронађена кутија са траговима биљне материје за коју се сумња да је марихуана. Потом је, у медицинској установи, извршен тест на психоактиве супстанце и утврђено је да је И.П. управљао возилом под дејством четири врсте наркотика, и то: кокаин, крек, марихуана и хашиш. Њему је судија за прекршаје изрекао новчану казну у износу од 700 еура.

Подгоричка полиица је у улици Брацана Брацановића зауставила возило којим је управљао Р.В., а којом приликом је извршеним алкотестирањем утврђено да је Р.В. управљао возилом под дејством алкохола у организму у концентрацији од 2,31 g/kg.

Управа полиције још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и на тај начин допринесу, како личној, тако и безбједности других учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here