Превентивне активности Службе заштите и спасавања умањиле ризике од пожара и у продужетку сезоне

Ватрогасна возила

Ватрогасци – спасиоци свакодневно су ангажовани на терену и на извиђањима ризичних зона од пожара. У сталној су приправности и понављају апеле да грађани и туристи поштују забрану ложења на отвореном, која је на снази до 1. октобра, информише самостални савјетник I у Служби заштите и спасавања Општине Херцег Нови Зоран Гамбер:

– У протеклих  седам  дана, једна од значајнијих интервенција односила се на гашење пожара код помоћног стадиона у Игалу. Интервенисало је седам ватрогасаца-спасилаца, са три возила. Горила је трска и ниско растиње, у пожару који је обухватио површину, око 500 метара квадратних. На позив Хитне помоћи  интервенисало се приликом транспорта болесника. Имали смо интервенцију у Игалу и још једну на Шкверу. Опрано је двориште Основне школе Илија Кишић у Зеленици. На позив МУП-а Подручне јединице Херцег Нови, опран је магистрали пут у Баошићу након саобраћајног удеса. Ватрогасци су гасили ватру у контејнеру, која је била запаљена на Топлој, наводи Гамбер.

Због свих инцидената упућен је још једном апел да се поштује наредба о забрани ложења на отвореном.

– Свједоци смо да су и даље присутне високе температуре ваздуха, тако да остају на снази све наредбе. Смањене су гужве у сабраћају тако да је у једном дијелу, олакшан рад Службе. Настављамо и даље са свакодневним обиласцима терена, док истовремено радимо на одржавању возила и опреме, оцијенио је Гамбер.

Захваљујући благовременим активностима и превентивним дјелатностима током сезоне није било већих проблема:

– Сваки пут апелујемо преко средстава информисања да се поштује наредба. Уз велики труд и ангажовање читаве Службе и додатних чувара, које смо ангажовали на ризичним локацијама, можемо оцијенити да те превентивне активности, дају адекватне резултате, наглашава Гамбер.

У случају пожара непходно је позвати дежурни број телефона Службе 123, који је на услузи 24 часа.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here