За викенд Отворено првенство Црне Горе у градњи сувомеђе

Отворено првенствo Црне Горе у градњи сувомеђе биће одржано 9. и 10. септембра на платоу Котобиљског извора (поред магистралног пута Херцег Нови-Требиње).

Ријеч је о јединственом догађају ове врсте у нашој земљи у циљу очувања баштине кроз спорт и рекреацију. Трочлане такмичарске екипе ће своје умијеће градње на суво исказати у заданих 15 минута, гдје ће се затим, уз димензије, мјерити и њен квалитет, изглед, начин слагања и нагиб зида. Субота од 10:00 до 13:00 сати је резервисана за оне који мисле да се прво опробају у нетакмичарској атмосфери. Излазак до Котобиљског извора могу искористити да се у опуштенијој атмосфери опробају у градњии и добију савјете на лицу мјеста, Недјељно такмичење такође почиње у 10:00 сати, а трајаће у зависности од броја пријављених екипа.

Организатори поручују да је публика  добро дошла, а биће организована и анимације за најмлађе који ће такође моћи да чују и пробају нешто од технике рада са каменом, прилагођено узрасту.

Рок за пријаве је  9. септембар (субота), до 13:00 а заинтересовани за градњу сувомеђе то могу урадити путем вибер броја  069 360 803.

Организатор догађаја је  Агенција за развој и заштиту Орјена а партнери: Планинарски клуб Субра, МЗ Камено-Жлијеби и НВУ Руке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here