Оптуженима за убиство Милутина Лековића по 40 година затвора

Фото: Архив РТХН

Осумњичени за убиство полицајца Милутина Лековића Луан Хасанај, Нура Хасанај и Љуљзим Хасанај осуђени су на по 40 година затвора у поновљеном поступку пред Вишим судом. Пресуду је изрекла суткиња Милена Матовић, преноси РТЦГ.

Претходно је Апелациони суд Црне Горе укинуо пресуду од укупно 120 година затвора, која је у првом поступку изречена Хасанајима. Казну од по 40 година тада је изрекло судско вијеће којим је предсједавала судија Милена Матовић. Службеник полиције Милутин Лековић убијен је 15. децембра 2019. године у Херцег Новом, док је био на дужности.

Виши суд је Хасанајима прво изрекао пресуду од по 40 година робије за тешко убиство Лековића и по пет година затвора за напад на службено лице у вршењу службене дужности. Луан Хасанај, као директни извршилац убиства, првом одлуком Вишег суда осуђен је и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја на три године затвора. Према наводима оптужнице, Луан Хасанај је 15. децембра 2019. године хицем из пиштоља ,,ЦЗ“ убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу у Игалу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Лековић и Килибарда су тог дана привели Луана, Љуљзима и Нуру Хасанај јер код себе нису имали лична документа.ž

Окривљени су одмах након убиства Лековића и удара возила у бетонску ограду поред пута, изашли из аутомобила и из гепека узели кесу, након чега су се дали у бјекство. Након краће портаге, бјегунци су уочени у насељу Суторина, али су брзо савладани и ухапшени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here