Квалификације за Европско првенство за одбојкашице у августу 

Европска одбојкашка конфедерација (CEV) објавила је саставе група и распоред утакмица за квалификације за Европско првенство 2026. године у конкуренцији одбојкаша и одбојкашица.

Од ове године квалификациони систем је измијењен у односу на ранију праксу. За наредно Европско првенство, које се одржава за двије године, пријавила  се по 21 селекција, које ће бити подијељене у седам група од по три екипе. Наше најбоље одбојкашице и одбојкаше овог љета очекују двије квалификационе утакмице, а наредне године још двије.

Женска сениорска репрезентација Црне Горе играће у групи Д са селекцијама Босне и Херцеговине и Летоније, а мушка ће за ривале у групи Ц имати селекције Чешке и Норвешке.

Сениорке квалификације крећу из Летоније (17. или 18. августа ове године), док ће другу утакмици играти код куће против селекције Босне и Херцеговине (24. или 25. августа).

Наредне године, изабранице Милорада Крунића гостоваће селекцији Босне и Херцеговине 6. августа , док ће у последњем колу бити домаћини репрезентацији Летоније (9. или 10. августа 2025. године).

Распоред за одбојкашице:

  1. коло: Летонија – Црна Гора (17/18. август 2024.)
  2. коло: Црна Гора – Босна и Херцеговина (23/24. август 2024.)
  3. коло: Босна и Херцеговина – Црна Гора (6. август 2025.)рна Гора – Летонија (9/10. август 2025)

Пласман на Еуро Волеј 2026. избориће побједници седам квалификационих група, као и пет најбољих другопласираних репрезентација из свих квалификационих група.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here